Privacyverklaring Leerbubbels

Miranda Delsard van Leerbubbels is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Miranda van Leerbubbels neemt de privacy van jouw gegevens zeer serieus en gaat zorgvuldig met je gegevens om. Op deze pagina zie je wat er gebeurt met gegevens die jij aan Leerbubbels verstrekt.

Leerbubbels
Moederhoefstraat 248 bus 4
2547 Lint
miranda@leerbubbels.be
0473/35.86.19

Deze verklaring is alleen van toepassing op de website leerbubbels.be en de subdomeinen, maar niet op websites waarnaar wordt doorgelinkt.

Heb je vragen over deze privacyverklaring, stuur dan een mailtje naar privacy@leerbubbels.be.

Gebruik van jouw persoonsgegevens

Op de website en bij het afnemen van diensten en producten van Leerbubbels laat je (persoons)gegevens achter. Leerbubbels vraagt enkel om de meest noodzakelijke gegevens. Je mailadres is nodig om je bijvoorbeeld aangekochte downloads te kunnen sturen; je voornaam wordt gebruikt om e-mails te personaliseren.

Persoonsgegevens

Welke persoonsgegevens Leerbubbels verwerkt, hangt af van de functies die je gebruikt op de website (denk bv. aan reageren op blogberichten) en van de producten (betalende downloads) die je aankoopt:

  • voornaam
  • achternaam
  • mailadres
  • telefoonnummer
  • adres & woonplaats
  • bankrekeningnummer
  • inloggegevens
  • informatie die je vrijwillig invult op de website, zoals een reactie op een blogartikel of een bericht in het contactformulier
  • technische gegevens zoals je IP-adres, MAC-adres en zogeheten identifiers in cookies en jouw surfgedrag op de website

Doeleinden

Leerbubbels verwerkt deze gegevens voor één of meer van de volgende doeleinden:

  • zodat je gebruik kan maken van alle functies op de website
  • zodat je producten kan aankopen, betalen en downloaden via de website
  • om je te bellen of te mailen als dit nodig is om een dienst te kunnen leveren en antwoord te geven op jouw vragen
  • om jou te informeren over wijzigingen van producten en diensten
  • voor marketingdoeleinden, zoals is toegestaan volgens de wet
  • om jouw gedrag op de website te analyseren en zo de website te optimaliseren
  • om het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren
  • om afgenomen producten te factureren

Leerbubbels zal uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden gebruiken dan waarvoor zij deze heeft verkregen, tenzij je daar vooraf toestemming voor hebt gegeven of waarvoor zij deze op grond van de wet dient te gebruiken.

Bijvoorbeeld: Leerbubbels is gebonden aan wettelijke, administratieve verplichtingen en heeft bv. bepaalde gegevens nodig voor de belastingen.

Websitebezoekers jonger dan 16 jaar

Leerbubbels heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar. Het is echter niet mogelijk om de leeftijd van bezoekers te controleren. Beschikt Leerbubbels ongewild over gegevens van jouw kind, neem dan contact op om deze informatie te laten verwijderen.

Bewaartermijn

Leerbubbels bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk.

  • Websitedata zijn max. 26 maanden inzichtelijk, maar deze zijn niet naar jou te herleiden omdat de data geanonimiseerd worden.
  • Leerbubbels bewaart de administratie tot 7 jaar terug (wettelijke bewaartermijn belastingdienst).

Persoonsgegevens delen met derden

Leerbubbels verkoopt jouw gegevens niet aan derden. Wel verstrekt het bedrijf gegevens aan externe partijen als dat nodig is voor de levering van producten of diensten en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Bijvoorbeeld: Leerbubbels maakt gebruik van een externe partij voor de afhandeling van online-betalingen en de boekhouder boekt facturen in.

Cookies en profilering

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij elk bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Leerbubbels gebruikt functionele, analytische en marketing cookies.

Door jouw gegevens – handmatig of met behulp van cookies – te combineren, kan Leerbubbels jou gerichte content sturen en bijvoorbeeld beter aansluiten bij jouw interesses, voorkennis en producten / diensten die je al hebt gekocht.

Bij jouw eerste bezoek aan leerbubbels.be ben je geïnformeerd over de cookies die Leerbubbels gebruikt en heb je wel/niet toestemming gegeven voor het plaatsen van marketing cookies. Die toestemming is met een toestemmingscookie opgeslagen, zodat je niet bij elk bezoek een cookiemelding krijgt.

Functionele of technische cookies

Functionele (technische) cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle apparaten en in alle browsers. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Ook de cookie die jouw cookie-toestemming opslaat, valt in deze categorie.

Analytische cookies

Diensten zoals Google Analytics maken gebruik van analytische cookies. Zo ziet Leerbubbels hoe bezoekers de website gebruiken, wat populaire pagina’s zijn, en langs welk kanaal mensen op de website terechtkomen

Google Analytics gebruikt voor de statistieken de IP-adressen van websitebezoekers. Theoretisch is het mogelijk om op basis van een volledig IP-adres meer informatie over een bezoeker te achterhalen, ook al is dat niet toegestaan.

Toch maakt Leerbubbels voor de zekerheid gebruik van IP-masking. Google Analytics verwijdert de laatste cijfers van IP-adressen voordat deze worden gebruikt en opgeslagen. De gegevens komen dus niet terecht bij Google.

Marketing of tracking cookies

Marketing cookies, ook wel tracking cookies genoemd, houden jouw surfgedrag bij zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Social media
De Facebook-pixel houdt bij welke Facebook-bezoekers leerbubbels.be bezoeken. Op basis daarvan is het o.a. mogelijk advertenties te maken, specifiek voor de mensen die een bepaalde pagina hebben bezocht.

Je kan gemakkelijk berichten van deze website delen. Voor de social share buttons gebruikt Leerbubbels cookies. Leerbubbels heeft geen inzage in de gegevens die social media verzamelen. Hoe zij omgaan met gegevens, vind je in hun privacy statements.

Bekijk de privacy policy van Facebook | LinkedIn | Instagram | Pinterest

Uitschakelen en verwijderen van cookies

Cookies uitschakelen en verwijderen kan je doen via je browserinstellingen. Gebruik de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kan doen. Hou er wel rekening mee dat bepaalde functies op de website mogelijk niet meer optimaal werken indien je de cookies uitschakelt.

Meer over het cookiebeleid van leerbubbels.be vind je hier.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt, kan je niet laten verwijderen.

Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar privacy@leerbubbels.be.

Beveiliging

Met up-to-date beveiligingsmaatregelen beperkt Leerbubbels de kans op misbruik van jouw gegevens. Denk aan verlies van je gegevens (datalek) en ongevraagde wijzigingen. Alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot de gegevens. Deze toegang is goed afgeschermd.

De website heeft een SSL-certificaat, herkenbaar aan het gesloten slotje en de https-extensie in de adresbalk: alle gegevens die je verstrekt, worden via een versleutelde verbinding verzonden.

Heb je een klacht?

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op. Dat geldt ook bij vragen of klachten rond de verwerking van jouw persoonsgegevens door Leerbubbels.

Mochten we er samen niet uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de gegevensbeschermingsautoriteit.

Wijzigingen

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 8 augustus 2020.

Leerbubbels behoudt te allen tijde het recht dit privacybeleid te wijzigen en dit in functie van de verdere ontwikkeling van de website, de aangeboden producten/diensten en de implementatie van nieuwe technologieën om de diensten te verbeteren.

Het is daarom aan te bevelen dit privacybeleid regelmatig opnieuw te lezen zodat u steeds op de hoogte bent van de wijzigingen.

Lint, 8 augustus 2020

Scroll to Top