Foutloze taakjes thema auto's

Foutloze taakjes auto’s

Om mijn nieuw thema te introduceren heb ik deze gratis download voor jou gemaakt. Een download met 2 foutloze taakjes rond het thema auto’s (mijn nieuw thema dus).

Foutloze taakjes thema auto's

Wat zijn foutloze taakjes?

Foutloze taakjes zijn opdrachten die we in de autiwerking gebruiken bij kleuters die (nog) niet toe zijn om te werken volgens een specifieke opdracht. Meestal de jongste kleuters, maar het kan ook ingezet worden bij kinderen met bv. faalangst.

Het zijn taakjes die een handeling vereisen maar waarbij er geen fouten gemaakt kunnen worden. Wat de kleuter ook doet, de opdracht is altijd juist.

Door deze foutloze taakjes in te zetten:

  • ontwikkelt het kind een werkhouding.
  • leert het kind een opdracht uit te voeren.
  • vergroot het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid.
Thema auto's - Leerbubbels

Inhoud van deze download

Deze download bevat 2 foutloze taakjes.

Taakje 1

Bij deze opdracht plaatsen de kleuters de auto’s willekeurig op de autobaan. Waar de kleuter de auto’s ook zet. Het is altijd juist.

Foutloos taakje 1 thema auto's

Je kan de auto’s erop laten leggen of je kan werken met een magneetplaat en de auto’s voorzien van zelfklevende magneetstrip. Op deze manier blijft alles dan wat beter op hun plaats.

Taakje 2

Bij deze opdracht mogen de auto’s ook willekeurig op de autobaan gezet worden, maar toch wordt hier al een zekere gerichtheid gevraagd en plaatsen de kleuters de auto’s op de witte schaduwen.
Bij deze opdracht kan je de auto’s laten bevestigen met velcro.

Foutloos taakje 2 thema auto's

Binnen de autiwerking hebben deze taakjes een grote waarde. Maar ook in het gewoon onderwijs kunnen ze perfect ingezet worden bij de allerjongste.

Nog een tip voor het uitprinten

Wil je graag dat de autobaan afgedrukt wordt over de gehele pagina zonder marges (zoals te zien op de foto’s), dan moet je dit voor het printen instellen in je printerdriver. Bij ‘printeigenschappen’ kan je de optie ‘afdrukken zonder marges’ aanvinken.

–> Download: foutloze taakjes auto’s

Meer downloads voor het thema auto’s kan je hier vinden:
Kleuteronderwijs thema auto's
Scroll to Top