Telspel voor kleuters thema eekhoorn

Telspel eekhoorn

Dit telspel in het thema eekhoorn speel je met een klein groepje van een 4-tal kleuters. Wat je naast deze download nog nodig hebt is een dobbelsteen met daarop getalbeelden of cijfers op het niveau van de kleuters. Misschien wil je het tellen tot 3 oefenen, misschien het tellen tot 6. Door een aangepaste dobbelsteen te gebruiken, kan je het spel steeds aanpassen volgens de noden van dat moment.

Educatief spel thema eekhoorn - Leerbubbels

Inhoud van de download

Deze download bevat 2 pagina’s. De eerste pagina, het spelbord met eekhoorn, print je 4 keer af. Bij voorkeur randloos. Dit kan je instellen bij je printerinstellingen.

De tweede pagina, met eikels, print je 3x af wanneer je dit spel wil spelen met 4 kleuters. Per spelbord/speler heb je 18 eikels nodig.

De spelborden lamineer je in zijn geheel. De eikels lamineer je en knip je uit. Dit zijn de spelfiguren.

Tellen op eigen niveau thema herfst

Hoe speel je dit spel?

Om beurten gooit een speler met de dobbelsteen. Deze neemt evenveel eikels als de dobbelsteen aangeeft, en vult hiermee de eikels op zijn/haar spelbord. De speler die als eerste alle eikels op het spelbord heeft kunnen verzamelen, is de winnaar.

Tip 1

Om het constant verschuiven van de eikels op het spelbord te voorkomen, kan je werken met velcro of zoals ik meestal doe werken met magnetische bakplaten en magneetstrip.
Meer informatie over de werkwijze en soorten magneetstrip kan je hier in een vorige bubbelblog vinden.

Magneetstrip

Tip 2

I.p.v. een dobbelsteen kan je ook gebruik maken van een Cspinner van lyndcreation. Aangepaste Cspinnerkaarten kan je hier terugvinden.

C-spinnerkaart cijfers tot 3

Foutloos taakje

Bij hele jonge kinderen die nog niet toe zijn aan tellen of om een spel te spelen in groep, kan je dit ook gebruiken als een foutloos taakje. De kinderen plaatsen de eikels dan willekeurig op het spelbord. Wat ze ook doen, het is steeds juist. Bij foutloze taakjes kunnen er geen fouten gemaakt worden.

Foutloos taakje voor de jongste kleuters - autiwerking - thema herfst

–> Download: telspel eekhoorn

Meer downloads voor het thema eekhoorn kan je hier vinden:
Scroll to Top