Sensory play spinnen Leerbubbels

Sensory play spinnen

Naar aanleiding van Halloween stond sensory play de voorbije weken in het teken van thema spinnen. En dat vonden mijn leerlingen FAN-TAS-TISCH.

Ze konden zich helemaal uitleven en lekker griezelen.

Eén van mijn leerlingen zei: “de juf heeft het deze keer wat te griezelig gemaakt”. Maar ging vervolgens toch gretig aan de slag met het sensorisch materiaal.

Sensorische hoek van de klas in thema spinnen thema halloween

Materialen sensory play spinnen

Ik geef je graag een overzicht van de materialen die ik hiervoor gebruikt heb:

De gekleurde rijst heeft mijn lieve collega Saskia speciaal voor mij gemaakt. Het is zwarte rijst gemengd met bruine rijst. De bruine rijst heeft ze gemaakt door gele en rode voedingskleurstof bij elkaar te mengen met de rijst. Dit gaf al een zeer cool potgrond effect.
Om het nog meer een grungie feeling te geven heb ik er nog havermoutvlokken onder gedaan.
Het idee van deze combinatie heb ik trouwens van de blog van Melissa Milis bij haar speeltips.

Sensorisch spel met rijst
3d spinnen in combinatie met sensorisch spel

De spinnen en spinnenwebben zijn 3d geprint en heb ik gekocht bij 3d_prints_kleuters. Deze heb ik trouwens eveneens gebruikt bij het spel ‘spinnen vangen’ dat je hier gratis kan downloaden.

3d print spinnen
Houten kommetjes bij thema halloween

De houten kommetjes zijn van de action. En passen perfect bij het thema.

De overige halloweenspulletjes zoals de kleine kookpotjes, de skelethanden en de andere kriebelbeestjes zitten al jaren in mijn themadoos van Halloween. Dus geen idee meer van waar ik deze allemaal heb.

Spelen met sensorische rijst in thema halloween
Zintuigen stimuleren door sensorisch spel

De opzet van deze sensory play in thema spinnen was om eerlijk te zijn een experiment. In mijn hoofd zag het er allemaal super cool uit, maar ik wist niet wat het resultaat zou zijn eens ik het concreet zou uitwerken. Maar hoe geweldig is deze geworden.
De kinderen waren in ieder geval mega enthousiast en hebben er ontzettend veel griezelplezier mee gehad.

Sensory play thema spinnen thema halloween

Ter info: dit is geen commerciële deal – ik plaats enkel wat ik leuk vind.

Scroll to Top