Leermateriaal voor het kleuteronderwijs - thema lieveheersbeestjes

Meetmap lieveheersbeestjes

De allereerste download van deze bubbelblog is een meetmap rond het thema lieveheersbeestjes. Dit is een opdracht rond het matchen van dezelfde groottes. De kleuters vervolledigen de lieveheersbeestjes met hun gekleurde lijfjes en gaan daarvoor op zoek naar de juiste grootte.

Didactisch materiaal voor kleuters - meetmap lieveheersbeestjes 01

Inhoud van de download

De download bevat 4 pagina’s. De eerste 2 pagina’s zijn de basisplaten. Daarop staan de lieveheersbeestjes in verschillende groottes. Deze lieveheersbeestjes zijn in het zwart-wit.

Voor de lijfjes van de lieveheersbeestjes kan je kiezen uit pagina 3 of 4. Pagina 3 is in kleur. Maar wanneer je liever rechtstreeks afdrukt op gekleurd papier (dit om inkt te besparen) kan je kiezen voor pagina 4 (de zwart-wit versie).

Didactisch materiaal voor kleuters - meetmap lieveheersbeestjes 02

Wat te doen

  • Om te beginnen print je pagina’s 1 en 2 uit en lamineer je deze. Dit zijn dus de basisplaten.
  • Voor de lijfjes van de lieveheersbeestjes print je pagina 3 (de kleurversie) of pagina 4 (zwart-wit versie) op gekleurd papier uit.
  • Lamineer ook deze pagina en knip de lijfjes uit.
  • Eventueel kan je, zoals ik steeds doe, werken met velcro. Bevestig hiervoor de zachte kant van de velcro op de lieveheersbeestjes van de basisplaten en de harde kant van de velcro op de aparte lijfjes.

Ik werk graag met velcro omdat alles dan goed op hun plaats blijft zitten. Dit werkt vlotter voor de kleuters en is ook gemakkelijker om het materiaal nadien op te bergen. Alles blijft dan goed bij elkaar.

Lesmateriaal voor het kleuteronderwijs

Zoals je op de foto kan zien heb ik de basisplaten in een kartonnen map gekleefd. Maar dit is niet noodzakelijk. Je kan de basisplaten ook gewoon lamineren en los gebruiken.
In mijn klas werk ik heel veel met werkmappen. Dit zijn mappen die telkens 1 opdracht bevatten en is specifiek voor een autiwerking. Hoe je deze werkmappen kan maken lees je hier.

–> Download: meetmap lieveheersbeestjes.

Meer downloads voor het thema lieveheersbeestjes kan je hier vinden:
Thema lieveheersbeestjes - leerbubbels
Scroll to Top