Schrijfkaarten patronen thema robot

Schrijfkaarten robot

Bij een nieuw thema hoort een nieuwe gratis download. Dit keer zijn het schrijfkaarten rond het thema robot. Met deze schrijfkaarten kunnen de kleuters verschillende schrijfpatronen oefenen.

Waarom schrijfpatronen bij kleuters aanbieden?

  • Als eerste wordt de fijne motoriek gestimuleerd. De pengreep, maar ook de soepelheid van elleboog, pols en vingers.
  • Daarnaast ontwikkelen de kinderen een voorkeur voor de linker- of rechterhand.
  • Het bevordert een goede samenwerking tussen de ogen en schrijfhand m.a.w. de oog-handcoördinatie.
  • Ruimtelijke oriëntatie komt eveneens aan bod doordat de kleuters verschillende vormen ontdekken in de schrijfpatronen, maar ook richting en plaats.
  • Patronen volgen stimuleert ook het temposchrijven. Zeker wanneer dit ondersteunt wordt door muziek tijdens het schrijven.
  • En doordat de kinderen telkens bij de robot beginnen leren ze ook schrijven in de juiste schrijfrichting van links naar rechts.

Kortom er zijn heel wat voordelen aan het oefenen van schrijfpatronen en bovendien is het een essentiële voorbereiding op het leren schrijven van letters en woorden.

Voorbereidend schrijven thema robot
Schrijven bij kleuters thema robots

Inhoud van deze download

Dit pdf-bestand bevat 6 pagina’s met daarop 12 schrijfkaarten. Zowel hoekige schrijfpatronen als vloeiende patronen komen aan bod bij deze set kaarten.

Zelf lamineer ik deze kaarten en gebruik ik dit met woody’s van stabilo. Deze zijn o.a. te krijgen bij credu.nl of AVA papierwaren.

–> Download: schrijfkaarten patronen robot

Meer downloads voor het thema robot kan je hier vinden:
Thema robot - Leerbubbels
Scroll to Top