Tellen tot 10 in het thema lieveheersbeestjes

Telbladen lieveheersbeestjes

Deze telbladen rond het thema lieveheersbeestjes had ik nog in mijn digitale schuif liggen. En omdat ik zo blij ben met het steeds groeiende succes van Leerbubbels, dacht ik: ‘Laat ik er een give-away van maken in mijn bubbelblog waar iedereen plezier aan kan beleven’. Dus bij deze wens ik je er veel leerplezier mee.

Cijferherkenning

Bij het aanleren van de cijfers volg ik steeds eenzelfde werkwijze. Als eerste ga ik aan de slag rond het herkennen en het benoemen van het nieuwe cijfer. Dit doe ik o.a. door een sorteerspel en daarvoor gebruik ik cijferkaartjes zoals deze rond het thema lieveheersbeestjes. De nadruk ligt hierbij dus volledig op het herkennen en het benoemen van de cijfers. We leren het nieuwe cijfer en oefenen meteen ook de cijfers die we eerder al geleerd hebben verder in.
Om de cijferherkenning ook binnen het thema kriebelbeestjes in te oefenen heb ik deze werkbladen gemaakt.

Werkbladen cijferherkenning tot 10 thema lieveheersbeestjes

Hoeveelheidsbegrip

Cijfers herkennen en benoemen is één ding. Er een hoeveelheid aan koppelen is een ander. Via allerlei spelletjes en opdrachten met concrete materialen oefenen we dit hoeveelheidsbegrip veelvuldig in. Bij elke hoeveelheid die we maken plaatsen we steeds een cijfer zodat het effectieve getalbegrip ontstaat en wordt gestimuleerd.
Ook op werkblad wordt deze koppeling van cijfer naar hoeveelheid gemaakt, bv. met deze telbladen rond het thema lieveheersbeestjes.

Telbladen tot 10 thema lieveheersbeestjes

Differentiëren

Uniek aan deze download is dat het eigenlijk maar 2 verschillende werkbladen zijn. Eén rond cijferherkenning en één rond hoeveelheidsbegrip. Maar voor elk cijfer heb ik deze telbladen aangepast zodat je in de klas heel goed kan differentiëren. Het ene kind leert bv. het cijfer 3 en een ander kind leert het cijfer 7. Alle kinderen krijgen dus dezelfde werkbladen, maar wel op hun eigen niveau.

Werkbladen cijfers aanleren voor kleuters

Werkwijze

Veel uitleg is hier naar mijn gevoel niet bij nodig. De werkbladen spreken voor zich.

  • Werkblad cijferherkenning: hierbij kleurt het kind enkel de lieveheersbeestjes in die het nieuwe cijfer op hun rug hebben. De andere beestjes worden niet ingekleurd.
  • Telblad hoeveelheidsbegrip: Elk lieveheersbeestjes wordt voorzien van het juiste aantal stippen. Dit kan door de stippen te tekenen of door gebruik te maken van stickers. Wat dan meteen ook nog eens een waardevolle fijnmotorische oefening is.
Telbladen tot 10 thema kriebelbeestjes

Inhoud van de download

In deze bubbelblog kan je 4 downloads terug vinden. Twee downloads zijn gemaakt met de getalbeelden voor ijsbergrekenen. En twee downloads zijn gemaakt met de gewone kwadraatbeelden. Op deze manier kunnen de werkbladen in elke kleuterklas of speelleerklas ingezet worden.

Hier dus de downloads. Laat me weten wat je er van vindt en of je meer van dit soort differentiatiebladen wil.

–> Download: cijferherkenning ijsbergrekenen
–> Download: hoeveelheidsbegrip ijsbergrekenen
–> Download: cijferherkenning kwadraatbeelden
–> Download: hoeveelheidsbegrip kwadraatbeelden

Meer downloads voor het thema lieveheersbeestjes kan je hier vinden:
Thema lieveheersbeestjes - leerbubbels
Scroll to Top